Hout

De toppers in onze houtwerkplaats geven sloophout een tweede leven. Daarmee ontwikkelen zij zich naar werk.

Schroeven en spijkers verwijderen, schaven en zagen: het is een drukte van jewelste bij onze mensen van Circulair Hout. Ze bewerken balken en verlijmde panelen voor hergebruik in de bouw. Ook maken ze producten op bestelling, zoals tafels en lamel-panelen. Door deze werkzaamheden ontwikkelen ze hun werknemersvaardigheden en leren ze meer over houtbewerking. Zo leveren we een bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt én een duurzame samenleving. Win-win!

Wat kunnen we voor je betekenen? De mogelijkheden.

  • We verwerken afval- en resthout tot herbruikbaar bouwmateriaal;
  • We bewerken houten panelen op maat tot bijvoorbeeld meubels of balies (bij voorkeur grote aantallen);
  • We begeleiden start-ups in circulair hout;
  • We zijn partner van TNO en provincie Zuid-Holland in onderzoek naar gebruik van circulair hout.

Social return invullen? Dat kan!

Met opdrachten voor onze afdeling kun je opgaven rondom social return invullen. Voor bedrijven uit de bouwsector is het interessant om bewerkt en herbruikbaar afvalhout bij ons af te nemen. Maar ook de aankoop van maatwerkproducten is een vorm van social return. Zo lever je indirect een bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt. Meer weten over social return? Je vindt hier meer informatie.

Expertise in houtbewerking: we hebben het in huis!

We beschikken over ruime ervaring op het gebied van houtbewerking. Onze unitleiders zijn meubelmakers en timmerlieden, die ideeën kunnen vertalen naar een praktische uitvoering en een methodische werkwijze voor de medewerkers. We denken ook graag mee over innovaties op het gebied van circulair hout.

Enkele voorbeelden van ons werk

service-station

We gaan graag met je om de tafel.

Wil je een keertje met ons sparren? Of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Heb je bijzondere wensen voor een meubel of wil je iets laten ontwerpen of produceren? Dat kan ook! Van ontwerp tot productie en bezorging, alles is bespreekbaar. Bel 071 519 2640 of mail gerust Dennis van der A, senior teamleider, via d.van.der.a@dzb.nl.

Wie doen het werk?

Bij de circulaire houtwerkplaats werken mensen met een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn mensen om wat voor reden dan ook moeilijk meedoen in het arbeidsproces. Ze willen wel, maar kunnen niet altijd. Bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of een tegenslag. Of gewoon omdat ze het tempo even niet meer kunnen bijbenen. Gewone mensendingen die horen bij het leven van alledag. 

Bij DZB werken we samen aan een wereld waarin iedereen meedoet. Vanuit die gedachte begeleiden we zoveel mogelijk mensen naar werk. Want werk geeft je plezier, zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en maakt je trots. Door opdrachten aan onze beschutte afdelingen uit te besteden, werk je hieraan mee en help je mensen hun talenten te vinden en ontplooien. Dat voelt goed toch?

Meer weten?

Geef hieronder aan wat voor jou van
toepassing is zodat we je zo goed mogelijk
verder kunnen helpen.