De vriendelijkheid van Nour

bij Kasteel Oud-Poelgeest

Pijl

Nour komt uit Syrië en woont nu drie jaar in Nederland.  Zij was net afgestudeerd toen de oorlog uitbrak en zij moest vluchten. Vastbesloten haar leven weer op te pakken, slaagde zij vlot voor haar inburgeringsexamen en meldde zij zich bij DZB voor werk. Inmiddels werkt zij bij Kasteel Oud-Poelgeest in een team dat haar de ruimte geeft zich te ontwikkelen. 

Nour (medewerker frontoffice):

Werk geeft mij zo’n goed gevoel

“Het leven als statushouder valt niet mee: je moet helemaal  opnieuw beginnen. De taal is moeilijk, de cultuur is totaal anders, je mist je familie en vrienden. Ik was angstig en mezelf helemaal kwijtgeraakt. Maar bij DZB en Kasteel Oud-Poelgeest ben ik in een warm bad terechtgekomen. Ik wilde namelijk heel graag een goede start maken in Nederland en werk gaan doen dat bij mij past. De mensen bij Oud-Poelgeest wilden mij die kans geven. De drie maanden stage waren een grote uitdaging. Ik heb heel hard gewerkt en was zo blij dat ik mocht blijven! En nu? Nu spreek ik al veel beter Nederlands en leer ik elke dag nieuwe dingen. Ik vertrouw op een goede toekomst”.

Kasteel Oud-Poelgeest en DZB Leiden werken al jaren samen om gemotiveerde werkzoekenden aan een baan te helpen. Het voltallige team van het hotel zich hiervoor in.

Jan-Willem (directeur):

Tijd en energie steken in mensen loont

“We willen met ons historische landgoed hier in Oegstgeest onze gasten iets bijzonders laten ervaren. Daar ligt onze motor. Daar hebben we een sterk team voor nodig dat zijn passie wil uitdragen in service, eten en drinken. De gasten komen uit allerlei culturen. Diversiteit in de samenstelling van het personeel is dus belangrijk. De mix tussen de ‘nieuwe’ Nederlanders en overige collega’s is interessant. We vullen elkaar aan en snappen elkaar. We moeten ons goed kunnen verplaatsen in elkaar, zeker in dit vak, waar gastvrijheid bovenaan staat. Nour is echt een voorbeeld van gastvrijheid voor onze gasten.”

Jan-Willem hoopt dat meer ondernemers mensen als Nour een kans geven door ze werk te bieden: “Doe het vooral niet als je op zoek bent naar instant succes. Essentieel is dat je mensen écht een kans wilt geven. Dat betekent dat je er tijd en energie in moet stoppen. Mensen moeten fouten kunnen maken en je moet ze beschermen. Als je ziet dat mensen zich daardoor goed kunnen ontwikkelen, is dat het zeker waard.”

Lees ook