De nieuwsgierigheid van Mariel

bij de Universiteit Leiden

Pijl

DZB Leiden en Universiteit Leiden werken al 30 jaar samen om mensen aan het werk te helpen. Daarbij gaat het om verschillende functies, variërend van conciërge tot laboratorium assistent. Mariel werkt al 19 jaar bij Universiteit Leiden. Momenteel werkt ze bij de biologiefaculteit als laboratorium assistent. Zij zorgt ervoor dat het glaswerk dat onderzoekers gebruiken, grondig is gereinigd en gesteriliseerd.

Mariel (laboratorium assistent): 

Fijn om het werk in mijn eigen tempo te kunnen doen

“Het reinigen van het glaswerk is leuk en gestructureerd werk. Daarnaast vul ik pipetpuntbakjes en doe ik soms licht computerwerk. Ik vind het fijn dat ik het werk in mijn eigen tempo kan indelen. Soms vergeet ik wel eens iets door mijn vorm van autisme. Daar gaat mijn collega Ward goed mee om. Hij behandelt mij als een volwaardige collega; als er iets niet goed gaat, zegt hij er ook gewoon iets van. Dat vind ik heel prettig. De universiteit is een fijne plek om te werken, met leuke collega’s. Het is interessant wat er hier in het lab gebeurt en ik ben vaak nieuwsgierig naar de resultaten van het onderzoek. Ik hoop er nog lang te mogen werken.”

Ward de Winter (laboratorium technicus):   

Toen Mariel hier kwam werken, kreeg ik weer lucht

Ward is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van onderzoeksmaterialen  in het lab van de biologiefaculteit en werkt al 6 jaar samen met Mariel.

“Het onderzoeksteam is heel blij met het werk dat Mariel doet, want het is een tijdrovende klus. Het is fijn dat wij het werk in de spoelkeuken aan haar kunnen overlaten. Voordat zij hier kwam werken, had ik het altijd ontzettend druk. Toen zij er was, kreeg ik weer lucht. We zijn blij dat ze er is.”

Lees ook