De gedrevenheid van Theo

bij Zorg en Zekerheid

Pijl

Na een moeilijke periode, waarin hij door omstandigheden zijn baan kwijtraakte, kwam Theo bij DZB Leiden. “Al twee jaar had ik geen werk. Ik ben zelfs even dakloos geweest. Ik vond het echt verschrikkelijk. Ik sliep slecht en zocht structuur om mijn leven weer op orde te krijgen. Daar heeft DZB voor gezorgd. Ze stelden mij voor aan Zorg en Zekerheid als algemeen facilitair medewerker. Het werk blijkt goed bij mij te passen: ik vind het fijn klantgericht bezig te zijn. En het is afwisselend werk. In de ochtend heb ik een aantal vaste taken, zoals tuin- en terreinonderhoud en de koffieautomaten bijvullen. De rest van de dag vullen we flexibel in.” Theo straalt: het is te zien dat hij met veel plezier werkt bij Zorg en Zekerheid. Hij slaapt weer goed en komt op de fiets naar zijn werk. “Het werk en de mensen passen bij mij. Gaat het niet goed, dan doe ik gewoon stapje terug. Ik voel me op mijn gemak. Ik zet mij voor 150 procent in.”

Wouter (manager Facilitaire Zaken):

Met veel plezier samen aan het werk is super belangrijk

Leidinggevende Wouter is blij met Theo in zijn team. “Theo straalt uit dat hij het enorm naar zijn zin heeft. Hij is ook erg gedreven. Dat is een heel mooie eigenschap, maar af en toe moet je hem wel een beetje afremmen. Voor mij, als facilitair verantwoordelijke, is het belangrijk dat Theo tijdens zijn werk voortdurend om zich heen kijkt. Op deze manier signaleert hij bijvoorbeeld onregelmatigheden in het pand. Ook is hij heel sociaal. Wat ik ook super belangrijk vind, is dat we met zijn allen met veel plezier ons werk  doen  en er  genoeg ruimte is om te lachen met elkaar.”

Henk (lid Raad van Bestuur):

Theo is een aanwinst. Heel leuk dat hij bij ons is.

Een van de redenen voor Zorg en Zekerheid om samen te werken met DZB is de meerwaarde van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt in de organisatie. “Het past gewoon bij ons bedrijf een werkplek voor werkzoekenden als Theo mogelijk te maken. Immers, iedereen wil toch meedoen in onze samenleving? En werken hoort daar gewoon bij. Als je werkt, doe je sociale contacten op, je voelt waardering, je kunt een bijdrage leveren binnen een organisatie. Dat is goed voor de mens, je ziet hem groeien om dat hij gewaardeerd wordt in die context.”

Zorg en Zekerheid heeft inmiddels een aantal mensen op deze manier een werkplek geboden. “Ik zou het iedere werkgever willen aanraden. Ten eerste omdat het heel goed werkt, iemand kan een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, maar toch erg waardevol zijn voor je organisatie. Ook geeft het energie: je ziet de betreffende medewerkers opbloeien, ze zijn erg gemotiveerd het werk te doen. Theo is een aanwinst, hij heeft zich de dagelijkse taken snel eigen gemaakt, hij streeft echt naar perfectie in de uitvoering van zijn werk. Dat past gewoon bij hoe we onze facilitaire dienstverlening willen vormgeven. Daarbij is hij ook heel erg sociaal. Heel leuk dat hij bij ons is.”

Lees ook