De deskundigheid van Babak

bij Microfix

Pijl

Babak komt uit Iran en woont nu 6 jaar in Nederland. Na zijn inburgeringstraject kwam hij bij DZB Leiden om te bekijken of er geschikt werk voor hem zou zijn. Dit resulteerde in een geweldige match met Microfix.

Babak (engineer):

Ik ben zo blij met mijn werk. Nu kan ik mij op de toekomst gaan richten

“Toen ik bij DZB kwam, heb ik mijn begeleider verteld dat ik in Iran in de ICT werkte bij een groot bedrijf. Dat wilde ik ook graag hier in Nederland. Zij stelde me voor aan Microfix. Daar mocht ik gelijk drie maanden stage lopen en vervolgens kreeg ik een contract. Ik ben echt blij en trots dat ik hier werk en ik heb leuke collega’s. Ik ben van plan hier te blijven werken en wil graag een ICT-opleiding aan de universiteit doen. Maar eerst moet ik de taal beter leren spreken en meer werkervaring opdoen.”

Ton (algemeen directeur en business development manager Microfix BV):   

Kijk op een creatieve manier naar de mogelijkheden

Ton is blij met gemotiveerde medewerkers als Babak in zijn bedrijf. Microfix  is al 29 jaar actief als technisch dienstverlener in de IT-branche. “Wij repareren hardware zoals telefoons, tablets, computers en printers en doen dit voor vele merken. Al onze engineers zijn volledig gecertificeerd. Dat betekent dat we hoge kwaliteit leveren. Aangezien we in een snelgroeiende markt opereren, zijn wij altijd op zoek naar goede medewerkers. DZB helpt ons daarbij. “

Al jaren werken Microfix en DZB Leiden samen. Zo heeft Microfix al aan zo’n 50 werkzoekenden een stage, opleiding of werkplek kunnen bieden. Eén van de redenen voor Microfix om samen te werken met DZB is het vinden van gemotiveerde medewerkers. Ook wil Microfix kansen bieden aan werkzoekenden die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken in hun zoektocht naar werk.

“We creëren kansen voor  gemotiveerde medewerkers en zien dat ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als deze mensen in de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt niet aan de slag kunnen, dan gaat er iets mis. 

Onder de werkzoekenden zijn ook statushouders. Onze ervaringen met hen zijn uitstekend. We kunnen het onze collega’s van harte aanbevelen: geef deze mensen een kans! Kijk op een creatieve manier naar de mogelijkheden. Er zijn veel vluchtelingen naar Nederland gekomen, die weliswaar niet de kwalificaties hebben die wij zoeken, maar ze wonen hier en zijn onderdeel van onze samenleving. Ze hebben huis en haard achter moeten laten. Ze hebben er vaak geen vertrouwen in dat er nog een plek voor ze is op de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij kunnen als ondernemers hier nog meer in betekenen. Het werkt hier goed, alle Microfix-medewerkers dragen hier gezamenlijk aan bij.

En Babak? Hij is een hele fijne, rustige collega. Hij had al ervaring in de ICT. Doordat hij heel precies werkt kan hij nu al moeilijkere klussen zelfstandig aan, zoals de Apple computerreparaties. Hij heeft inmiddels een contract gekregen, geweldig toch?”

Lees ook