16 mrt. 2023

Succes voor assistent-fietsenmakers

Succes voor assistent-fietsenmakers
Het is feest bij DZB! Maar liefst 5 personen kregen hun mbo-praktijkverklaring Assistent Fietsenmaker uitgereikt. Zij rondden met succes een leerlijn af bij enthousiaste fietsenmakers in de stad en vonden daarna vrijwel allemaal werk. Deze manier van praktijkleren biedt een oplossing in de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt.

Samen met het mbo en acht fietsenmakers, waaronder Abeona Cycling, Rataplan, Easyfiets en Budget Bike, is deze landelijk erkende praktijkopleiding opgezet. Hij is bedoeld voor werkzoekenden voor wie het behalen van volledig mbo-diploma of – certificaat nog een brug te ver is. Door in de praktijk mee te werken bij deze werkgevers kunnen zij zich stap voor stap ontwikkelen. Als zij alle praktijkopdrachten succesvol hebben uitgevoerd ontvangen ze een mbo-praktijkverklaring, die hun kansen op werk aanzienlijk vergroot. 

Thijs van Abeona Cycling is enthousiast: “Ik ben DZB dankbaar voor alle energie in dit project. Zij hebben vanuit een probleem een oplossing bedacht. Het is voor ons momenteel niet eenvoudig om aan medewerkers te komen. Werkzoekenden stapsgewijs opleiden is een goede manier om ze het vak bij te brengen. Wat ik heel sterk vond is dat de leerlijn goed hielp werknemersvaardigheden als klantgerichtheid en netjes werken te ontwikkelen. Daar heeft Galan grote stappen gezet.”

Galan: “Ik heb veel geleerd in het werk bij Abeona Cycling. Ik zou alle mensen met of zonder een beperking willen aanraden dit te gaan doen. Het gaat stap voor stap en je wordt goed begeleid. Dat is heel fijn.”

Naast de leerlijn assistent-fietsenmaker zijn er leerlijnen in de zorg, logistiek, horeca en verkoop bij Leidse werkgevers als Groenoord Zorgt, Activite, Sligro, C&A en DZB zelf.

Deel dit artikel op