17 mrt. 2020

Maatregelen Coronavirus

Maatregelen Coronavirus
Met de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus voeren we iedere maatregel vanuit het kabinet door en volgen we de richtlijnen vanuit het RIVM. Daarbij doen we er alles aan om de gezondheid en het welbevinden van onze medewerkers te borgen.

Iedereen die klachten heeft, of een huisgenoot heeft met klachten, blijft thuis. Iedereen die thuis kan werken, werkt zoveel mogelijk thuis. Medewerkers die geen klachten hebben, maar een zwakke gezondheid hebben, zijn gevraagd niet op werk te komen. De productieafdelingen blijven open voor medewerkers voor wie structuur en werk belangrijk is.

Het aantal medewerkers dat aanwezig is in de gebouwen van DZB Leiden, is door de maatregelen tot een minimum beperkt. Daarbij zorgen we voor voldoende afstand tussen collega’s en blijven we extra goed letten op hygiëne.

De afdelingen Schoonmaak, Catering, Post, Stallingen en Groenvoorziening blijven werken zolang er voldoende capaciteit en vraag naar werk is. We zorgen daarbij dat er zo min mogelijk mensen bij elkaar werken en we houden ook hier afstand.

Voor kandidaten in traject naar werk, zijn er de komende periode geen trainingen en workshops. Het Participatiecentrum is gesloten. Er vinden geen intakes plaats bij DZB Leiden. De consulent is telefonisch bereikbaar voor vragen.

We vinden het belangrijk in de komende periode goed in contact te blijven met elkaar. Met onze opdrachtgevers, klanten en kandidaten, en ook collega’s onderling. Afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch gevoerd. We blijven bereikbaar.

Ons crisisteam heeft dagelijks overleg om de genomen maatregelen te evalueren en waar nodig aan te passen. Samen proberen we ons steentje bij te dragen om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen.

Deel dit artikel op