12 jul. 2023

Geslaagden School@Work

Geslaagden School@Work
Wij vieren feest want Mernie, Perry, Selman, Joshua, Kurt en Selwyn hebben onlangs hun mbo-diploma niveau 1 behaald! Zij hebben met succes een speciale eenjarige praktijkopleiding, genaamd School@Work, doorlopen op onze afdelingen Hout, Catering en Schoonmaak.

Wat is School@Work?

School@Work is ontwikkeld door mboRijnland en op maat gemaakt voor DZB. Het traject is bedoeld voor jongeren boven de 16 zonder diploma, die extra begeleiding nodig hebben. Aan het begin van het schooljaar gaan de studenten direct aan het werk en leren ze in de praktijk, omdat ze op die manier het beste leren. mboRijnland verzorgt korte lessen op de werkvloer. Na afloop van het jaar gaan de studenten op zoek naar passend werk of starten ze met een vervolgopleiding. Het feit dat deze manier van opleiden voorziet in een grote behoefte, blijkt uit het aantal leerlingen dat in september van start gaat: maar liefst 20 personen staan te trappelen om te beginnen. Nog eens 10 andere leerlingen zijn in februari 2023 gestart met hun eenjarig programma. 

Enthousiaste studenten

De studenten zijn enthousiast over deze manier van opleiden. Zo zegt Selwyn: “Ik ben een fanaat in de keuken, koken is mijn hobby.” Toch wil hij later graag ander werk doen. “Mijn roeping is om in de beveiliging te werken. Daar heb ik een diploma voor nodig en die hoop ik te halen door bij DZB werkervaring op te doen. Ik leer hier over discipline en hoe je het beste met mensen in gesprek kunt gaan. Dat zijn ook belangrijke dingen voor een beveiliger.” 

Deel dit artikel op