Leerwerktrajecten

Leerwerktrajecten

Al werkend leer je een vak en vaak kan je na afloop van het traject direct bij een werkgever aan de slag.

Tijdens een leerwerktraject word je gedurende een bepaalde periode voorbereid op een specifieke baan. Je volgt dus al werkend een opleiding en als je klaar bent, heb je een diploma op zak en ben je een schat aan ervaring rijker.


Klaar voor de baan

Aan het eind van het leerwerktraject ben je klaar om in de door jou gekozen branche aan de slag te gaan. Wij helpen je hierbij. Onze leerwerktrajecten worden namelijk in samenwerking met partners opgezet waardoor je na afronding vaak direct in een vaste (parttime) job aan het werk kan. 

Onze trajecten

Momenteel kun je bij DZB Leiden de volgende leerwerktrajecten volgen:

 1. Werken in de horeca: in 6 maanden word je voorbereid op een baan in de horeca en maak je kennis met de verschillende onderdelen van dit vakgebied. Download de brochure. 
 2. Werken in de schoonmaak: in 3 maanden word je voorbereid op werken in de schoonmaakbranche. Je maakt kennis met de nieuwe manier van schoonmaken en ontvangt bij afronding een landelijk erkend certificaat. Download de brochure. 
 3. Leerlijn Logistiek: Je werkt in ons magazijn aan je ontwikkeling. Als je alle werkopdrachten succesvol hebt afgerond, ontvang je een landelijk erkende mbo-praktijkverklaring. Speciaal voor werkzoekenden in traject bij DZB zonder diploma's. Meer informatie vind je hier.
  Download de brochure.
 4. Leerlijn Assistent Verkoop: je werkt bij Sligro Leiden aan je ontwikkeling. Als je alle werkopdrachten voor medewerker Verkoop succesvol hebt afgerond, ontvang je een landelijk erkende mbo-praktijkverklaring. Speciaal voor werkzoekenden in traject bij DZB zonder diploma's. Meer informatie vind je hier.
  Download de brochure
 5. Leerlijn Assistent Kledingverkoop: je werkt bij C&A aan je ontwikkeling. Als je alle werkopdrachten voor Assistent Kledingverkoop succesvol hebt afgerond, ontvang je een landelijk erkende mbo-praktijkverklaring. Speciaal voor werkzoekenden in traject bij DZB zonder diploma's. Meer informatie vind je hier.
  Download de brochure

Meer weten?

Wil je een leerwerktraject volgen of er meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op of vraag het je consulent.