Samen staan we sterk!

De stand van zaken bij DZB Leiden per 29 januari 2022

Het aantal corona-besmettingen in het land loopt helaas weer op. Het kabinet heeft besloten de landelijke maatregelen te versoepelen en tegelijkertijd een aantal afspraken aan te scherpen. We willen bij DZB op een prettige, maar vooral ook veilige manier samen blijven werken. Lees deze afspraken dus goed door.

Welke afspraken gelden nu bij DZB:

  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar;
  • We werken weer zoveel mogelijk thuis, wanneer dat kan.
  • Op Le Pooleweg 11 dragen we bij het verplaatsen in het pand een mondkapje. Bij de afdeling Chocolade stimuleren we het gebruik van een mondkapje zo veel mogelijk. 
  • Reinig regelmatig je handen. Door ze te wassen en door de desinfectie-handgels die beschikbaar zijn.
  • Maak ook regelmatig zelf je werkplek schoon.
  • Bij vervoer met meerdere personen in bedrijfswagens of georganiseerd vervoer dragen we een mondkapje.

Wanneer mag je niet op het werk komen?

  •  Bij verkoudheid, een loopneus, keelpijn, (lichte) hoest of griepverschijnselen, eventueel met koorts. Diarree en hoofdpijn. Laat je snel testen bij de GGD (0800 – 1202).
  • Wanneer je in afwachting bent van de uitslag van een coronatest.
  • Wanneer je een coronatest hebt gedaan die negatief was, maar nog wel (lichte) klachten hebt.
  • Wanneer één van de huisgenoten coronaklachten heeft en daarom in afwachting is van de uitslag van een coronatest. Ook al heb je zelf geen klachten, je blijft thuis en laat je zo snel mogelijk testen door de GGD.  Blijf dus in alle gevallen thuis en vertel dit aan je leidinggevende. Probeer 1,5 meter afstand te houden tot je huisgenoten. Dit hoeft niet als je de boosterprik gehad hebt of wanneer je de afgelopen 8 weken Corona hebt gehad.

Ik ben weer hersteld. Wanneer mag ik nu  weer op het werk komen?

Je kunt pas weer naar DZB komen, wanneer je 24 uur geen klachten hebt en het minimaal 7 dagen geleden is dat je bent besmet. En altijd na overleg met je leidinggevende.

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden handig voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze hier bekijken en als je wilt ook uitprinten. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan je leidinggevende. 

Wat is het Coronavirus eigenlijk?

Het coronavirus is veel in het nieuws. Je hebt vast ook gemerkt dat er door het coronavirus veel dingen veranderd zijn. Steffie kan je alles vertellen over het coronavirus. Klik hier om naar haar website te gaan.

Praat erover

We begrijpen het als je dit een lastige tijd vindt. Mocht je vragen hebben of je zorgen maken, deel die dan met je familie, je leidinggevende of collega’s. Wil je met iemand anders praten? Dat kan ook. Onze maatschappelijk werkers staan voor je klaar: Margriet Aartman via 071- 5818 553 (maandag t/m vrijdag, tijdens kantoortijden) of Jarmo van der Velden op 071- 5818 650 (alleen op maandag en vrijdag, tijdens kantoortijden). Mailen kan ook: bmw@dzb.nl. 

Crisistelefoon

Geestelijke gezondheidsproblemen in verband met alle beperkingen, sociale afstanden en de pandemie zijn bijzonder moeilijk voor mensen met depressie en andere mentale stoornissen. Heb je behoefte aan contact met het meldpunt van de “crisistelefoon”(de luistertelefoon)? Bel ze gerust, ze zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0900 – 0767.