31 mrt. 2022

Hoera! DZB Leiden 50 jaar!

Hoera! DZB Leiden 50 jaar!
DZB Leiden bestaat dit jaar 50 jaar. Dit vieren we met verschillende feestelijke activiteiten voor onze relaties, medewerkers en achterban. Op 31 maart trapten we af met een feestelijke onthulling van een tijdlijn in de hal van ons hoofdgebouw op de Le Pooleweg. We zijn trots op de belangrijke rol die wij al 50 jaar mogen spelen in de gemeenschap. Dat is de komende tijd te zien in een campagne in diverse media.

Op 29 mei 1972 besluit de Leidse Gemeenteraad om vijf zelfstandige Sociale Werkvoorzieningsverbanden te bundelen tot één Gemeentelijke Dienst Sociale Werkvoorziening (G.D.S.W). De start van een organisatie die later DZB Leiden zou heten. De meest uiteenlopende soorten werk komen voor in het verleden van DZB; van brugwachter, schipper of schilder tot fietsenmaker of conciërge bij een school. Gedetacheerd of begeleid door DZB, of in dienst bij een werkgever. En als dat een te grote stap was, konden mensen aan het werk bij DZB zelf. Nog steeds is dit mogelijk: DZB is een zeer veelzijdig bedrijf dat werk biedt op afdelingen als Montage, Chocolade, Catering, Magazijn, Groendiensten, Fietsenstallingen of Schoonmaak. Ook zijn er ontwikkeltrajecten en leerlijnen opgezet, waarmee mensen werken en leren tegelijk. Zo kunnen zij praktijkverklaringen behalen die hun kans op werk vergroten.

Noëlle ter Woerds, directeur: “Als ik naar de geschiedenis van DZB kijk, dan valt me op dat we altijd heel ondernemend zijn geweest. Steeds weer zochten en vonden we passend werk voor de mensen, voor wie dat vinden van werk helemaal niet zo vanzelfsprekend was. En dank zij de intensieve samenwerking met vele werkgevers in deze regio lukte dat ook, en lukt dat nog steeds! De arbeidsmarkt is momenteel oververhit, maar er zijn nog altijd genoeg werkzoekenden die onze hulp hard nodig hebben. Daar doen we het voor. En zolang het nodig is, blijven we dat ook doen.” 

Deel dit artikel op