Leerwerktraject Grand Café De Stal

Doelgroep
Werkzoekenden waarbij een leerwerktraject is opgenomen in het trajectplan.

Doel
Werkzoekenden opleiden voor en bemiddelen naar een betaalde baan in de horeca of aanverwante branches. 

Wat doet DZB?    
Het leerwerktraject ‘Grand Café De Stal’ is onderdeel van een intensief traject naar werk en biedt werkzoekenden de kans om binnen 12 maanden opgeleid te worden tot gecertificeerd algemeen horeca assistent. Een deelnemer aan dit leerwerktraject werkt 3 maanden in de keuken en 3 maanden in de bediening. Daarbij wordt de deelnemer bijgestaan door drie ervaren horecaleermeesters, twee keukenassistenten, één assistent bediening en een consulent van DZB met horeca ervaring en een breed netwerk in de horeca. In principe sluit iedere deelnemer het traject af met een HACCP en allergenen certificaat. Deelname aan het traject is met behoud van uitkering. 

Tijdens het traject start de deelnemer met solliciteren. Ook hier geldt het eigen kracht principe. Er wordt consequent gestuurd op zelfstandigheid, eigen initiatief en zelfredzaamheid. ‘Grand Café De Stal’ is inmiddels een bekend en gewaardeerd leerwerktraject binnen de regio en het ruime merendeel van de deelnemers heeft intussen een betaalde baan gevonden.  

Heeft de deelnemer na afronding van het leerwerktraject nog geen baan gevonden, zal de consulent de werkzoekende daar nog 6 maanden actief bij ondersteunen. 

< Terug naar de inhoudsopgave