Hout

De toppers in onze houtwerkplaats geven Leids afvalhout een tweede leven. 

Dit doen zij in samenwerking met kringloopwinkel Het Warenhuis uit Leiden: houten meubels die te beschadigd zijn voor de verkoop, worden daar geselecteerd en naar onze werkplaats gebracht. Het hout wordt ontdaan van lak,verzaagd en geschaafd tot nieuwe afgewerkte houtdelen. Daarvan maken ze dan weer nieuwe producten, die je kunt kopen bij het Circulair Warenhuis. De cirkel is zo weer rond en …Ieder stuk is uniek!

Enkele voorbeelden van in opdracht gemaakte producten

Banken voor tentoonstelling van Claudy Jongstra in museum de Lakenhal

Zithoeken, corona-proof en gemaakt van bezemstelen, bijvoorbeeld:

LEAN-dozen voor Hogeschool Leiden

Neem contact met ons op

Heb je bijzondere wensen voor een meubel of wil je iets laten ontwerpen of produceren? Dat kan! Van ontwerp tot productie en bezorging, alles is bespreekbaar. Bel of mail Dennis van der A, unitleider Groendiensten, op 071 – 5192460 of via d.van.der.a@dzb.nl.

Ook te koop?

Naast de opdrachten, maken wij ook andere producten van afvalhout en recyclebare materialen. Die zijn te koop bij het Circulair Warenhuis.

Wie doen het werk?

Bij de houtwerkplaats van onze Groendiensten werken mensen met een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn mensen om wat voor reden dan ook moeilijk meedoen in het arbeidsproces. Ze willen wel, maar kunnen niet altijd. Bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of een tegenslag. Of gewoon omdat ze het tempo even niet meer kunnen bijbenen. Gewone mensendingen die horen bij het leven van alledag. 

Bij DZB werken we samen aan een wereld waarin iedereen meedoet. Vanuit die gedachte begeleiden we zoveel mogelijk mensen naar werk. Want werk geeft je plezier, zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en maakt je trots. Door opdrachten aan onze beschutte afdelingen uit te besteden, werk je hieraan mee en help je mensen hun talenten te vinden en ontplooien. Dat voelt goed toch?