Ecotuin

In de Ecotuin van DZB Leiden aan de Nachtegaallaan kweken we met werkzoekenden en vrijwilligers groenten en fruit op ecologische wijze. Ook worden er kippen gehouden. Dit doen wij vanuit de visie dat buitenlucht en fysieke bezigheden bevorderlijk zijn voor de activering naar werk. ’s Winters worden in het atelier duurzame producten gemaakt. In de zomer verkopen we de oogst van de Ecotuin aan particulieren in het winkeltje en aan cateringbedrijven.

Voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kan de stap naar werk overweldigend zijn. Bij onze Ecotuin kunnen deze werkzoekenden in hun eigen tempo weer in het ritme komen. Als ze er klaar voor zijn, zijn er meerdere vervolgstappen mogelijk zoals een plek op een van de leerwerkbedrijven van DZB, deelname aan een leerwerktraject of werken bij een reguliere werkgever. Het is maar net wat het best past. 

Nieuwsgierig geworden? Hierbij een korte impressie.

Openingstijden winkel:
De winkel bij de Ecotuin is elke donderdag geopend tussen 09:30 tot 15:30 uur. Betalen kan met behulp van een strippenkaart van 5 en 10 euro die verkrijgbaar is in de winkel. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Je vindt de winkel naast de Ecotuin bij DZB Groendiensten aan de Nachtegaallaan 41, Leiden, ingang Wassenaarseweg (naast Manege Moedig Voorwaarts, Wassenaarseweg 525).

Actuele oogstinformatie
Nieuwsgierig naar welke groenten geoogst worden? Volg voor actuele informatie de Facebookpagina van de Ecotuin.