Beschut

Mensen met een arbeidsbeperking hebben soms veel begeleiding of aanpassing van de werkplek nodig. Gemeenten moeten deze mensen een betaalde baan bieden in een aangepaste omgeving: beschut werk.

In de Leidse regio helpen wij van DZB Leiden werkzoekenden, die extra ondersteuning nodig hebben, naar werk. Hetzij bij werkgevers, hetzij in ons eigen bedrijf met een beschutte werkplek. Wij richten ons altijd op iemands talenten en op de beste match.

Hoe kom ik in aanmerking voor een beschutte werkplek? 

Om in aanmerking te komen voor beschut werk, kun je je melden bij de gemeente. De gemeente vraagt een advies aan bij het UWV. Je kunt je ook rechtstreeks wenden tot het UWV via uwv.nl/particulieren/formulieren/aanvragen-beoordeling-arbeidsvermogen.aspx.

Bij schoolverlaters van het Pro/VSO wordt vaak door de school zelf al een indicatie beschut aangevraagd voor de kinderen. Heb je zelf al een beschut indicatie? Meld je dan bij ons aan via deze link: dzb.nl/werkzoekenden

Welk beschut werk biedt DZB Leiden?

DZB biedt verschillende beschutte werksoorten. Plaatsing in een beschutte baan hangt af van de wensen en arbeidsvermogen van degene die aan de slag gaat. Zo is het werken in onze chocoladefabriek anders dan het werken op een prikkelarme plek bij Montage of buiten in de groenvoorziening. Wij bekijken samen met jou welke werkvorm het beste past. 

Binnen DZB Leiden vind je de volgende beschutte werkplekken: 

Montage 
Bij de afdeling Montage kun je van alles maken en monteren. Werk je graag met je handen en vind je het leuk om verschillende producten te maken? Dan is de montage afdeling echt iets voor jou. 

Post 
Werk je graag in de frisse buitenlucht? Dan is onze afdeling Post echt iets voor jou. Met de (brom)fiets zorg je dat de inwoners van Leiden en omgeving netjes op tijd hun post ontvangen. Blijf je liever binnen dan kun je ook helpen bij het sorteren en voorbereiden. 

Groen
De groene vingers van DZB Leiden. Als je bij de afdeling groen werkt ben je veel op pad en houd je de parken en groenstroken in Leiden en omgeving mooi. Van schoffelen tot grasmaaien… dankzij jou staat alles er mooi bij. 

Chocolade
Werken in een echte chocoladefabriek. Wie wil dat nou niet? Je kunt er allerlei lekkere chocoladeproducten maken waaronder repen en bonbons die overal in Nederland te koop zijn. 

Catering
Bi de afdeling Catering leer je de geheimen van de keuken. Binnen de gemeentelijke locaties zorg jij voor de lekkerste lunchgerechten. Van verse soep tot belegde broodjes. 

Schoonmaak
De afdeling Schoonmaak houdt alles spic en span binnen het gebouw van DZB Leiden maar ook op andere locaties van de gemeente. Dankzij jou is zijn de panden een frisse en fijne werkplek.

Methodisch ontwikkelen
DZB Leiden is een sociaal ontwikkelbedrijf. Wij bieden medewerkers die dat kunnen en willen de mogelijkheid stapjes te zetten in het 
ontwikkelen van competenties, met als doel de stap te maken naar een reguliere werkgever. Onze leidinggevenden zijn daar speciaal voor opgeleid en bepalen in overleg met de medewerkers zelf of methodisch ontwikkelen bij hen past. 

Vragen? 
Neem gerust contact op met onze consulent Jason van Oudshoorn:
j.van.oudshoorn@dzb.nl of bel: 071-5818 585