Traject naar werk via Leidse Kracht

Doelgroep
Werkzoekenden die direct aan de slag kunnen. Mensen die zich onder meer goed kunnen presenteren, gemotiveerd zijn om te werken en beschikken over recente en relevante werkervaring.

Doel
Direct bemiddelbare werkzoekenden begeleiden naar werk. 

Wat doet DZB 
Leidse Kracht is in 2014 gestart en is een samenwerking tussen DZB en Randstad. Met de bundeling van krachten ten aanzien van netwerk en expertise worden werkzoekenden ondersteund bij het vinden van werk. Werkzoekende krijgt een intensief begeleidingstraject naar werk waarin het team van Leidse Kracht de werkzoekende actief bemiddelt. Het traject bestaat onder meer uit sollicitatiebegeleiding in de jobtraining, een online omgeving voor CV en vacaturebank en een matchingsservice die vraag naar werk en aanbod van werk bij elkaar brengt.

Het traject omvat: 

  • Coaching en bemiddeling
  • Plaatsing en nazorg  

Als de bemiddeling niet is geslaagd, kan de werkzoekende doorstromen naar een ander traject binnen DZB. Als de bemiddeling wel is geslaagd en de werkzoekende aan het werk is, biedt het team van Leidse Kracht nazorg. Bij Leidse Kracht trajecten is het mogelijk om te kiezen voor duurzame uitstroom. De nazorg wordt dan verlengd tot de plaatsing duurzaam is. Dit wil zeggen 6 maanden of langer uit de uitkering. De begeleidende consulent heeft tijdens de nazorg maximaal 4 contactmomenten met de werknemer.  

< Terug naar de inhoudsopgave