Hulp

De prijzen voor energie en de dagelijkse boodschappen gaan omhoog. Het kan zijn dat je daarom niet meer rondkomt. Het is mogelijk daarvoor ondersteuning te krijgen. Ook zijn er verschillende regelingen waar je een beroep op kunt doen. We sommen ze hier voor je op.

Vraag de energietoeslag aan

Heb je ook moeite om je energierekening te betalen? Kijk of je recht hebt op de energietoeslag. Dit geldt als je een inkomen hebt tot 120% van het sociaal minimum.

Aanvragen kan via de website van jouw gemeente. Of je in aanmerking komt voor deze eenmalige toeslag is afhankelijk van je salaris en de thuissituatie.

In juli is de energietoeslag verhoogd: van 800 euro naar 1300 euro. Heb je al een energietoeslag aangevraagd? Dan krijg je die 500 euro automatisch. Heb je de energietoeslag nog niet aangevraagd? Doe dat dan alsnog.

Geen recht op energietoeslag en woon je in Leiden of Leiderdorp? Dan is er bijzondere bijstand. Als je in Leiden of Leiderdorp woont en een inkomen tot 150% van het sociaal minimum hebt, kun je via de bijzondere bijstand een vergoeding vragen voor de energiekosten. Hoeveel je krijgt, hangt af van de hoogte van je inkomen en je vermogen. Kijk op dzb.nl/energietoeslag.

Hulp bij aanvragen

Jarmo en Margriet van onze afdeling Bedrijfsmaatschappelijk Werk helpen graag met aanvragen. Maak een afspraak via: bmw@dzb.nl. Of bel: 071-5818 553 of  071-5818 650.

Je leidinggevende kan ook helpen de afspraak te maken!

Problemen met je financiën? Maak een afspraak met Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Heb je problemen met je financiën, dan kun je ook terecht bij Jarmo of Margriet. Zij bekijken samen met jou de situatie. Zij kunnen adviseren of je voor eventuele regelingen in aanmerking komt.

Spreekuur Stadsbank

Schulden? Ellen Hofman van de Stadsbank kan helpen. Maak een afspraak via: e.hofman@leiden.nl of bel: 06-1524 0273

Andere tips

* Binnenkort start de gratis cursus Stoppen met roken. Inschrijven via: rookvrijookjij.nl/inschrijven.

* Er is gratis fruit in onze restaurants.

* Het is mogelijk onder voorwaarden een voorschot op je salaris te krijgen.

* Warme afhaalmaaltijden voor 3,35 euro per dag in ons restaurant op Le Pooleweg 11. Bestellen: elke dag tussen 08.00 en 11.00 uur bij de de barista-bar of via 06-2850 9672 of via maaltijd@dzb.nl (Vermeld je naam, afdeling en telefoonnummer). Afhalen dezelfde dag tussen 12.00 en 16.00 uur. Betaling pin of contant.