Ik was een

beetje rebels

Laurens, medewerker Groendiensten

“Ik heb altijd in het groen gewerkt. Toen ik jong was ben ik nog wel aan een koksopleiding begonnen, maar dat sprak me uiteindelijk toch niet voldoende aan. Vervolgens heb ik een opleiding tot hovenier gevolgd aan het Wellantcollege. Ik heb daarna eerst bij verschillende hoveniersbedrijven gewerkt, maar daar had ik het niet naar mijn zin. Bij DZB ging het wel meteen heel goed. Ik werk inmiddels 12,5 jaar bij de groendiensten. Met een leuk team onderhouden wij tuinen van onder meer appartementencomplexen, bedrijven en scholen.”

“Ik vind het heerlijk om in het groen te werken. Je bent lekker buiten bezig. Natuurlijk is dat fijner als het lekker weer is, maar regen hoort er nu eenmaal ook bij. Ik ga graag aan de slag met de bosmaaier. Daar kun je verschillende gereedschappen op monteren en boompjes mee snoeien, riet kappen of onkruid verwijderen. Ik heb alle certificaten gehaald die je kunt halen. Bij DZB heb ik bijvoorbeeld geleerd over de Flora- en faunawet. Het is belangrijk om te weten hoe je met dieren en bepaalde plantensoorten moet omgaan als je die tegenkomt tijdens het werk.”

“Het is aan DZB te danken dat ik het nu zo naar mijn zin heb. Zij hebben me geholpen om me als mens te ontwikkelen. Toen ik jong was, was ik een beetje rebels. Ik moest het contact en de communicatie met mijn collega’s verbeteren. Dat is gelukt. Ik heb mijn werkwijze aangepast en nu kan ik goed binnen het team functioneren. DZB heeft me daar prima bij begeleid. Ik kreeg net dat beetje extra aandacht dat ik bij de hoveniersbedrijven miste. Daar ben ik erg blij mee.”

Klik hier om terug te gaan…