Ik wilde heel graag

weer aan de slag

Erwin, medewerker fietsenstallingen

“Ik heb onlangs een vast contract gekregen, je wilt niet weten hoe blij ik daarmee ben. Voordat ik bij DZB kwam, was ik 19 jaar werkeloos. Dat was een duistere periode. Als ik ’s morgens wakker werd, vroeg ik me af hoe ik de dag door moest komen. Het maakte voor mij ook niet uit of het woensdag of vrijdag was, alle dagen waren hetzelfde. Daar word je depressief van. Ik heb met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij een verzorgingstehuis, maar ik wilde heel graag weer echt aan de slag.”

“Via Stichting Participatie Werk Regio Leiden kwam ik bij DZB terecht. Ik heb eerst een tijdje meegelopen op een montageafdeling. Dat was om weer een dagritme op te bouwen en om te laten zien hoe gemotiveerd ik was. Daarna ben ik medewerker geworden bij de fietsenstallingen rondom het Centraal Station. Ik heb twee keer een jaarcontract gekregen en inmiddels ben ik in vaste dienst. De mensen die zich daar hard voor hebben gemaakt, ben ik enorm dankbaar.”

‘Werk is ontzettend belangrijk voor een goede dagbesteding’

“Werken in de fietsenstallingen is mij op het lijf geschreven. Ik heb vroeger in de beveiliging gewerkt en daar lijkt dit wel een beetje op. Mijn voornaamste taak is toezicht houden: of de fietsen netjes volgende de regels worden gestald en opletten dat ze niet worden gestolen. Daarnaast bieden we ook service aan de bezoekers. Bijvoorbeeld een helpende hand bij het stallen of een band oppompen. De interactie met de bezoekers vind ik ontzettend leuk. Over het algemeen zijn ze heel vriendelijk tegen ons, maar soms ook wat geïrriteerd als ze haast hebben om hun trein te halen. Daar kan ik wel tegen.”

“Ik ben nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. Dat had ik drie jaar geleden niet kunnen bedenken. Uit ervaring weet ik dat werken ontzettend belangrijk is voor een goede dagbesteding. Het zwarte gat waarin ik heb gezeten, wil ik echt nooit meer meemaken.”

Klik hier om terug te gaan…