De nauwkeurigheid van Miranda

bij RUFO schoonmaakdiensten

Pijl

Ik was al een tijdje werkloos toen ik bij DZB kwam. Ik wilde graag aan het werk, het liefst een kantoorbaan bijvoorbeeld. Maar aangezien ik daar geen diploma’s voor had, lukte dat niet. Toen heb ik besloten mee te doen aan een leerwerktraject Schoonmaak. Na een periode van stagelopen en rondkijken bij andere bedrijven, kon ik bij Gemiva Swetterhage gaan werken om het vak in de praktijk te leren. Het werk blijkt heel afwisselend en het contact met de cliënten en collega’s heel leuk. Ik ben best een pietje precies en ga pas weg als alles netjes is. De cliënten bij Swetterhage zijn er blij mee: het is dankbaar werk want ik ben echt nodig, zij kunnen het niet zelf. Onlangs heb ik mijn vakdiploma behaald en heb ik een contract bij RUFO schoonmaakdiensten gekregen. Ik ben blij dat ik aan het werk ben en trots dat ik al zo ver gekomen ben. Wie weet wat de toekomst mij nog gaat brengen.

Ruud (directeur RUFO schoonmaakdiensten):

De mensen staan voorop

RUFO schoonmaakdiensten werkt al een aantal jaar met DZB samen op het gebied van schoonmaak. Een recent project is een leerwerktraject waarin we samen werkzoekenden opleiden tot schoonmaker. Veel werkzoekenden hebben zich op deze manier bij ons kunnen ontwikkelen tot vakmensen. En dat vinden wij belangrijk. RUFO schoonmaakdiensten is een hecht familiebedrijf en onze medewerkers staan bij ons voorop. We geven ze dit gevoel door dicht bij ze op de werkvloer te staan en aandacht te geven, te coachen, op te leiden. Soms hebben de mensen wat meer tijd en begeleiding nodig om hun draai te vinden in het werk. Daar houden wij rekening mee. En onze aanpak werkt: het is mooi te zien hoe mensen opbloeien en trots zijn op hun werk. Uiteraard vind ik het als ondernemer ook belangrijk dat deze aanpak resulteert in zwarte cijfers onder de streep.

En Miranda? Zij is altijd op tijd, kan heel goed met mensen opschieten, werkt netjes, is altijd vrolijk en dit werkt aanstekelijk naar het hele team. Onze opdrachtgever is tevreden. Daar word je toch heel vrolijk van, als ondernemer?

Andere ondernemers zou ik van harte onze aanpak willen aanbevelen: het werkt! De markt voor schoonmaakbedrijven groeit, ons bedrijf dus ook en vakkundig personeel is broodnodig. Dus wat de toekomst betreft, hoop ik dat we nog lang succesvol samenwerken met DZB.”

Lees ook