Van Leeuwenhoekpark en De Stal feestelijk geopend

Gisteren zijn het Van Leeuwenhoekpark en Grand Café De Stal op Leiden Bio Science Park feestelijk geopend. Het was een drukbezocht evenement. Leiden Bio Science Park heeft er een fantastisch park bij waar werknemers en bezoekers kunnen recreëren. De Stal kan weer jaren vooruit als een leerwerkbedrijf voor werkzoekenden in de horeca en als ontmoetingsplek voor lunches, borrels en bijeenkomsten. De Stal maakt onderdeel uit van DZB Leiden, dat jaarlijks honderden werkzoekenden naar een baan helpt. Een impressie van het evenement vindt u hier en is ook te vinden op de vernieuwde website van De Stal. 

Marleen Damen, wethouder Werk en Inkomen, Wijken en Financiën, is trots op het leerwerkbedrijf: ”De Stal is al jaren succesvol in het opleiden van werkzoekenden naar een betaalde baan. Een aanpak, die vruchten afwerpt met een slagingspercentage van 70%. In onze grotere Stal kunnen nog meer mensen naar werk geleid worden. Daarnaast zijn wij duurzaam door het gebruik van lokale, biologisch verantwoorde producten en hergebruikte materialen in de bedrijfsvoering.”

Harry Flore, voorzitter van de Ondernemersvereniging Bio Science Park, is verheugd dat de uitbreiding gereed is. Voor hem is de Stal de huiskamer van Leiden Bio Science Park, een prachtige werkomgeving voor de mensen van De Stal en centraal gelegen in het nieuwe Van Leeuwenhoekpark. De bewoners van het park kunnen nu nog meer gebruik maken van deze prachtige faciliteit.

Volgens Robert Strijk ( wethouder Economie) heeft Leiden Bio Science Park met het Van Leeuwenhoekpark en de nieuwe Stal een levendige ontmoetingsplek gekregen. Hij benadrukte dat Leiden Bio Science Park een uniek en dynamisch bedrijventerrein is dat niet voor niets in de top-5 van de Europese businessparken in de sector Life Sciences & Health staat. Nieuwe bedrijven zijn harte welkom op het park.

Dirk van Delft, directeur Museum Boerhaave, was intensief betrokken bij de verbouwing van De Stal. Zijn museum heeft de Stal ingericht met inspirerende modellen en instrumenten. Volgens hem is de Stal een bruggenhoofd in Leiden Bio Science Park waar veel mensen plezier aan zullen beleven.

De Stal is ingericht met een zogenaamde ‘Biotech showcase’, die de Leidse medische ontdekkingen en de ontwikkelingen in de moderne medische biotechnologie visualiseert door een ‘Cabinet of wonders’, ingericht door Museum Boerhaave. Ook is er een ‘Wall of fame’, een fotogalerij met mijlpalen, mensen en vindingen die de geschiedenis van de geneeskunde/ medische biotechnologie in Leiden en de ontwikkeling van Leiden Bio Science Park tonen. Tenslotte is er een speciale biotech leestafel gemaakt, met een tafelblad met tien illustraties die de stappen in de medicijnontwikkeling tonen.