Scanafdeling DZB ordent archief stadsbank Leiden

De scanafdeling van DZB Leiden heeft in 4 maanden tijd het stadsbankarchief geordend. Dit archief bestaande uit zo’n 6500 dossiers met een lengte van ongeveer 250 strekkende meter staat nu keurig gerangschikt op vernietigingsjaar. Het is namelijk wettelijk verplicht om dossiers na een bepaalde bewaarperiode te vernietigen. Lange tijd was er geen aandacht besteed aan het vernietigen van dossiers, waardoor het archief overvol en onoverzichtelijk begon te raken. Voor de medewerkers van team documenten is het nu eenvoudig om elk jaar de dossiers voor vernietiging te lichten. Het was een behoorlijke klus waarbij het hele bestand uit de beginjaren tachtig van de vorige eeuw tot heden is ‘aangeraakt’.

Goede samenwerking
Alle medewerkers van de scanafdeling hebben onder directe aansturing van Fred Beij, senior teamleider, aan deze opdracht meegewerkt. Dit gebeurde in goede samenwerking met Peter Rietman, Roel Paas en Anna Duspara van het team documenten.

Tot tevredenheid
DZB heeft in het verleden het WOZ-archief met succes gescand en dat gaf de doorslag om ook deze opdracht door DZB uit te laten voeren. Ciska van Oort, bedrijfsleider scanafdeling, is content met de wijze waarop deze opdracht is verlopen.
Karin van Beek, teamleider documenten, is ook erg tevreden over het resultaat en zegt: “Het stadbankarchief is in een paar maanden tijd van erg vol en onoverzichtelijk naar netjes geordend veranderd. Dit dankzij de inspanningen van DZB en team documenten. Een mooi resultaat waar we erg blij mee zijn!”

Vervolgopdracht
Team documenten stemt nog de laatste overzichten en ordening van dossiers af met de stadsbank en daarmee is de klus helemaal geklaard.
Het digitaliseren van het bouwarchief wordt de volgende grote opdracht voor de scanafdeling van DZB.