Op vrijdag 15 juni 2018 komen vier horecaondernemers uit Leiden bij elkaar bij de Kwekerij van DZB Leiden. Met hun eigen team zullen zij gaan djemmen. De vier teams bestaan uit een leerling van Hof van Sijthoff, een vrijwilliger van Resto van Harte, de horecaondernemer en een medewerker horeca van DZB Leiden. De horecaondernemers die meedoen zijn: Het Prentenkabinet, Koetshuis de Burcht, Dartel en De Vriend.
 
Waarom de kookdjem?
Het doel is om ondernemers te laten zien hoe leuk en waardevol het is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven in hun bedrijf. En daardoor een plek te gunnen in de maatschappij. Door samen te werken met verschillende partijen laten zij met de kookdjem zien wat je als divers team kan bereiken. Alle ondernemers zijn belangeloos bij dit evenement betrokken.
 
Kookdjem
De teams krijgen 1,5 tot 2 uur de tijd om de sterren van de hemel te koken. De twee gerechten mogen ze zelf bepalen. Ze halen de producten van het land van de Kwekerij en Sligro zorgt voor een prachtige stand vol mooie producten waar ze uit kunnen kiezen.
Na 2 uur zal het proefpanel de gerechten proeven en een passende naam bedenken voor elk gerecht. De gerechten zullen in een exclusieve kookbundel komen te staan. Het proefpanel bestaat uit Macha Smit (eigenares passion food en een ex-deelnemer van Master Chef), Wethouder Marleen Damen, twee leerlingen van Hof van Sijthoff en een mystery guest.
 
Netwerkbijeenkomst
Tijdens de kookdjem is er een netwerkbijeenkomst van het mvo platform SPARK. Deelnemers van SPARK beleven de kookdjem mee en genieten van heerlijke gerechtjes met producten van De Kwekerij bereid door Hof van Sijthoff.