MAIS ALSAYASNEH, 20 JAAR, MEDEWERKER HILTON THE HAGUE
‘Een eigen Syrisch restaurant, dat is mijn grote droom’

“Drie jaar geleden zijn wij, mijn ouders en zussen en ik, vanuit Dubai naar Nederland gekomen. We konden daar niet langer blijven. We hebben een Syrische achtergrond en we hoorden van mensen die gevlucht waren dat Nederland het beste land was om naartoe te gaan. We hebben geen spijt. Ik heb hier veel kansen gekregen. Bij DZB hielp ik de taaldocent die daar cursussen Nederlands gaf met vertalen. Al snel werden de mensen van DZB mijn vrienden en zij kenden mijn droom: ik wilde naar de hotelschool. Dianne van DZB wees mij op een stageplek bij Hilton The Hague. Geweldig. Ik heb er een sollicitatiegesprek gehad, het klikte en ik mocht gelijk beginnen op de afdeling Food and Beverage. Ik zet nu de ontbijtbuffetten klaar, help in de bediening, zet koffie en help bij roomservice. Heel divers dus. Het leukst vind ik het contact met klanten. Ik ben heel spontaan. Ik kan goed met mensen praten en ik lach de hele dag. Ik werk hier nu een maand, en ik heb net gehoord dat ik een contract krijg voor zeven maanden. Dat is fantastisch. Ik wil en kan hier nog zo veel leren. En daarna? Misschien naar de hotelschool, en daarna een eigen Syrisch restaurant beginnen. Manager worden. Ik kom er wel, ik ben nog maar net begonnen.”