De chocoladefabriek van DZB bestaat 25 jaar

DZB vierde onlangs dat 25 jaar geleden in een speciaal daarvoor gebouwd pand de chocoladefabriek van start ging. In die tijd werkte DZB hoofdzakelijk voor één grote opdrachtgever. In de loop der jaren hebben meerdere chocoladefabrikanten hun weg naar DZB gevonden, waaronder ook startende ondernemers en fabrikanten van fair trade chocolade. In de groeifase van hun bedrijf maken zij graag gebruik van de productieomgeving en medewerkers van DZB.

De chocolade-inpakafdeling heeft in de afgelopen 25 jaar aan honderden mensen met een beperking een vertrouwde werkplek geboden. Bij het feestmoment op de Le Pooleweg 6 waren de meeste chocoladeondernemers ook aanwezig. Zij vertelden waarom zij kiezen voor DZB. Unaniem zijn zij van mening dat de flexibiliteit van DZB, de inzet van de medewerkers en de geleverde hoge kwaliteit redenen zijn van deze prettige samenwerking. Sommige ondernemers werken al jaren met DZB en hopen de samenwerking nog lange tijd voort te zetten. Nieuwe klanten wensen een langdurige samenwerking.

Onder de genodigden bevonden zich ook burgemeester Henri Lenferink en wethouder Marleen Damen. De medewerkers stelden deze belangstelling voor hun werk zeer op prijs. Burgemeester Lenferink noemde het uniek om als gemeente Leiden een eigen chocoladefabriek te hebben. Hij is er trots op om dat te kunnen vertellen en denkt dat menige stad jaloers op hem is.